gallery/številke
gallery/admir_2

ADMIR BALTIĆ

Hitronogi Žuti, otrok ljubljanskih ulic, se po dolgoletni karieri v kriminalu na drobno znajde v priložnosti za analizo svojih preteklih poklicnih in osebnih "uspehov". Skozi zgodbe o sebi, svoji družini in prijateljih, po naključju spregovori tudi o številnih družbenih problemih sodobne Slovenije in vas pri tem do solz nasmeje. Admir Baltić je v vlogi Žutega Iskren, izjemno zabaven in vse prej kot slaba družba!

Je diplomiranec akademije Panč. Prihaja iz štajerske in študira v Ljubljani. Njegov material sestavljajo zgodbe iz študentskega življenja in njegove službe. Aleš je namreč poklicni šofer. Svoj nastop gradi predvsem na enovrstičnicah, ki so povezane v zgodbe katerih rdeča nit je njegovo razumevanje dogodkov vsakdanjega življenja. To razumevanje je seveda napačno, vendar vas bo on poskušal prepričati v nasprotno. Je komik, ki mu še ni vse jasno, ampak je hudičevo blizu. Kljub nizkemu številu nastopov Aleš vedno naleti na topel odziv publike.

gallery/aleš_2

aleš novak

Andrej Podbevšek (Kamnik) - prihaja izpod kamniških planin. Svet vidi drugače kot ostali, predvsem zato, ker je barvno slep in dislektik. Med komiki velja za princa rjavega humorja, ker je barvno slep in ne pozna črnega humorja. Najbolj opazna stvar na njem so njegovi zaviti brki, kjer se zgleduje po generalu Rudolfu Maistru iz Kamnika. Za razliko od njega, Andrej še dolgo ne bo “na konju”. Rad govori o Kamniku in Veliki planini in majhnem naselju Mekinje iz katerega je zbežal v prestolnico. Če ga še niste videli nastopati na odru, zagotovo niste edini.

gallery/podbevšek_4

andrej podbevšek

Je eden od komikov, ki je slovensko stand-up komedijo postavljal na noge, odvijal iz plenic in bil eden pionirjev drugega vala stand-up komedije v Sloveniji.. Z ekipo Komikaze je obkrožil Slovenijo in se odločil za voditeljsko mesto. Izkušnje iz improvizacijskega gledališča je odlično unovčil in danes je odličen povezovalec, mojster atmosfere in komuniciranja s publiko. Zagotovo bo s svojim inteligentnim humorjem zapeljal tudi vas.

gallery/tesky_4

andrej težak tešky

gallery/anton_4

anton pevc

Je drugi najbolj znani pevc v Škofji loki. Ampak ker je v takem kraju prostora samo za enega pevca in Jan je predober za tekmovat z njim, se je odločil za komedijo. Ki mu gre super od rok. Nasmejal nas bo s primerjavo izseljeniškega piknika in škofjeloškega pasjona, z odbojkaškim humorjem in zgodbami s hrvaške obale.

gallery/armin_3

armin čulić

gallery/beno_2

beno stare

gallery/71499204_3288760491164046_8263718236592275456_o

blaž curk

Blaž Curk je študent, ki je sam sebi najhujši sovražnik. Ambicije, lenoba in paranoja zavito v eno, z zdravim dotikom depresije.

gallery/pižama_3

boštjan gorenc pižama

Je eden najvidnejših predstavnikov slovenske stand up komedije. Od leta 2004 je nastopal občasno, od leta 2007 pa kot eden od ustanovnih članov skupine Komikaze. Gledališko pot je sicer začel v številnih kranjskih projektih, je vidnejši predstavnik impro gibanja, prvak nizanja rim v freestyle rapu in odličen prevajalec. V letu 2015 in 2016 je krožil po Sloveniji s predstavo 50 odtenkov njive, v letošnjem letu pa skupaj z Gašperjem Bergantom in Perico Jerković potujejo iz mesta v mesto s predstavo Brade. Njegov humor bo intelektualcu polepšal dan, nasmejal pa bo še tako zahtevnega obiskovalca.

gallery/dule_3

dušan tomić dule

Je tako preprost, da je zapleten. Hiter, čustven, včasih sam sebi nasprotuje, česar ne bo nikoli dojel in čemur se bo vedno iz srca smejal. Relativno mlad, relativno srečen in relativno nadarjen fant. Hecen, večkrat je nasmejal ljudi prav takrat, ko je bil najbolj resen. Budi domišljijo in pleše po tenkih mejah različnosti in nasprotij. Ko je bil še majhen, je vsak večer pred spanjem sam sebi obvezno odpel kakšno za lahko noč, kasneje prepeval neznanim gospodičnam po ulicah Ljubljane, zdaj pa občinstvu imitira in interpretira slovenske pevske zvezde.

gallery/71870901_3288761404497288_29826284422955008_n

ervin šišić

Ervin Šišić je rojen 4.3.1997 v Ljubljani. Že kot mali v vrtcu je bil med bolj priljubljenimi, saj je znal zabavati otroke in učiteljice. Po prehodu v osnovno šolo se je to nadaljevalo. Vsak dan si je izmišljeval nove skeče in šale na svoj in tuji račun. Ob vsem tem je ohranil svojo priljubljenost. Končal je Aškerčevo gimnazijo, kar pomeni da je brezposelen. S stand upom je začel leta 2017. Z obiskom delavnic Perice Jerkovića se je njegova stand up pot začela. Ob stand upu se ukvarja tudi z igralstvom, pred stand upom je bil pa vključen v šolsko impro ligo. Njegov način humorja je povezan z vsakdanjimi dogodki v južnaški družini, šolskih dogodivščin in neuslišanih ljubezni.

gallery/img_5283

eva virc

S stand upom se ukvarja krajši čas, vendar je v tem času že obiskala številne odre v Sloveniji in po svetu, med drugim Royal national theatre v Londonu, kjer si je ogledala predstavo Fantom iz opere. V prostem času se sprašuje kaj ljudje počnejo v prostem času, rada bere podnapise in ne mara romantičnih sprehodov po plaži. Pohvali se lahko z eno še živečo mačko in tremi medaljami Zlati sonček. Predstavila se nam je na festivalih Lent in Panč, prav tako pa je na žaru zapekla Perico
Jerkovića ter brusila jezik v spopadih na roast battlih.

gallery/gašper bergant_1

gašper bergant

Gašper Bergant je Zgornjesavinjčan, ki ima rad pivo, suho meso, vonj po senu in starejše ženske (se pravi nad 22). V tem vrstnem redu. Orje ledino in podira meje sprejemljivega v slovenski stand-up komediji. Sproščeni Savinjčan ne pozna pomena besede tabu in ruši stereotip o zadržanosti Slovencev. Publiko preseneča s črnim humorjem in navidezno neobzirnostjo. Dekleta si ga zapomnijo kot tistega s strupenim jezikom, a prijetnim videzom, fantje pa bi ga povabili na pivo. Med mnogimi projekti trenutno nastopa tudi v predstavi Brade, skupaj s Pižamo in Perico Jerkovićem.

gallery/šakanović_3

husein šakanović

jan cunja

gallery/59886683_10157194941713607_2655491086985723904_n

JAN KREUZER

Je komik brez dlake na jeziku. Njegovemu humorju lahko nademo pridevnike kot so črn, observacijski, ciničen, družbeno kritičen in brezkompromisen do tabujev. S komedijo se ukvarja od sredine leta 2013, le slabo leto kasneje, pa mu je v nekaj mesecih uspelo nasmejati občinstva na odrih od Prlekije do Obale in nekaj punc v svoji postelji. Skozi leta je svoj humor pripeljal na visok nivo in danes se lahko pohvali s svojim prvim celovečernim solo nastopom z naslovom Pušenje v dolini Šentflorjanski.

gallery/cunja_2
gallery/jernej_3

jernej celec

Je standup komik, pisec komedije in zdravnik. Jap, čudna kombinacija.... Prihaja iz Prekmurja, star je 29 let, na slovenskih odrih pa zadnja leta postaja eden najbolj prepoznavnih obrazov nove generacije domačih komikov. Kot stand-up komik je debitiral leta 2010, ko je v ljubljanskem klubu Gromka prvič navdušil publiko, ter si že v prihodnih nekaj mesecih prislužil nastope na številnih festivalih širom Slovenije. Med drugim je že tisto poletje otvoril Festival stand-up komedije Panč na ljubljanskem gradu, kjer je bil s strani organizatorjev imenovan za »novinca leta« in od tedaj postal reden del največjega sloveskega stand-up festivala.

gallery/kaja grozina

kaja grozina

gallery/klemen_1

klemen bučan

Je najboljši komik med skejterji in najboljši skejter med komiki. Pred kamere je prvič stopil skupaj s svojo rolko, ko sta s sošolcem, prijateljem in režiserjem Mitjo Okornom posnela skejterski film Not Sponsored. Kasneje je Mitja Klemenu namenil tudi vlogo v njegovem prvem celovečernem filmu Tu pa tam, kjer je zaigral zmedenega skejtarja Buddho. V predstavi Izbrisani v produkciji Boom teatra je zaigral v vlogi kmeta, kasneje pa se posvetil stand-up komediji. V skejtarskih vodah se je uveljavil kot izredno priljubljen povezovalec dogodkov in organizator tradicionalnega mega skejt dogodka Raztur.

gallery/img_5182

lucija ćirović

Je stand up komičarka, igralka, animatorka lutk in ljubiteljica gledališča, ki se je proslavila s številnimi filmskimi in gledališkimi vlogami. V tandemu z Boštjanom Gorencom-Pižamo je vodila Viktorje (2010). Stara znanka festivala stand up komedije – Panč, iz televizijskih ekranov pa se jo večina spominja v vlogi čistilke Fate v nanizanki TV Dober Dan. Lucija velja za eno od pionirk slovenske stand up komedije. Trenutno slovence po celi državi zabava s svojo predstavo S trebuhom za kruhom.

MARK DŽAMASTAGIĆ

gallery/mark džamastagić
gallery/žerjal_1

MARKO ŽERJAL

Armin Čulić, rojen v tujini (na Jesenicah) ni vaški fant, ki zbija šale za šankom v gostilni, ampak je fant, ki opazuje dogajanje okoli sebe in se vanj skuša vživeti. Ljudje se ga predvsem zapomnijo zaradi njegove iskrenosti na odru in prelepim jeseniškim slengom. Svoj material predvsem črpa iz svojega življenja, saj kljub dobrosrčnosti se mu zgodijo banalne stvari v vsakdanjem življenju. Ljudje ga vidijo kot zelo odprtega in entuziastičnega človeka oz. kot ga kliče njegov šef iz fabrke, "ambiciozen Šaban".

gallery/kokošar_4

matic kokošar

gallery/mladen pahovic_4

MLADEN PAHOVIĆ

Slovi po visokemu čelu in nizki toleranci do človeške omejenosti. Ustvarja v deželi suhe robe, kjer se bori z zunanjimi omejitvami in vseprisotno vlago. Lačen resnice in žejen pravice hodi pokončno in ne pada na poceni finte, najbolj pa je ponosen na svojo ženo in oba sinova.
Kariero komika je začel v Kopru, se uveljavil kot Komikaza, pred tem pa bil aktiven v Boom teatru, kot igralec sodeloval pri številnih gledaliških in filmskih projektih (Izbrisani; Amir, Šerif iz Murića ...).

Mladen je brez dlake na glavi in jeziku, s svojim nastopom vas bo zagotovo prepričal in nasmejal.
 

gallery/šmit_3

NEJC ŠMIT

gallery/perica_1

perica jerković

Perica je slovenskim ljubiteljem stand-up komedije zelo znano ime, saj gre za enega najizkušenejših stand-up komikov pri nas. Kot ustanovni član skupine Komikaze se je vsem vtisnil v spomin z avtobiografsko točko “Rojen v Jugi”.


Z seboj ima že kar nekaj uspešnih stand-up predstav in nastopov, trenutno pa je sredi turneje Slovenec in pol, gledališko-komična predstava, ki jo je ustvaril skupaj z Urošem Kuzmanom in Alešom Novakom.

gallery/bohinc_2

rok bohinc

Za Roka Bohinca mnogoteri pravijo, da je Australopithecus africanis. Kar seveda ne drži. Kako le bi, če pa še nikoli ni bil ne v Avstraliji in ne v Afriki, še manj pa bi zanj lahko rekli, da je p(l)itek. Ljudje s tovrstnimi izjavami, bi morali samo pogledati njegovo medenico in že bi vedeli, da ne z višino in ne z ožino ne dosega standardov. Poleg tega je bilo zanj že večkrat rečeno, da živi iz dneva v dan, kar je odvečna redundantnost, saj vsi živimo iz dneva v dan, le da nekateri začnejo, drugi pa končajo prej. Nasploh je Rok nerazumljen.

gallery/krivičič_1

rok krivičič

gallery/rok skrlep

rok škrlep

gallery/stare_3

sašo stare

Sodi v mlajšo generacijo slovenskih komikov, čeprav je na odrskih deskah aktiven že vrsto let. Je ustanovni član skupine Voknvofnej, igralec, improvizator, novinar, animator, študent filozofije in teologije. Začel je kot improvizator, sprva v Šili, nato v Improligi v Kudu France Prešeren. Je soustanovitelj kranjskega Kulturnega društva Kiks. Zadnji dve leti igra tudi v Šentjakobskem gledališču, med drugim smo ga lahko videli v kriminalki Kdo je ubil Anico L. v režiji Gojmirja Lešnjaka.

Zase pravi, da je egocentrik, katerega največja želja bi bila skočiti nazaj v čas in spoznati samega sebe, če le ne bi bil tako len, da bi izgradil časovni stroj.

gallery/stefan šumanac šumi

stefan šumanac šumi

Je predstavnik mlajše generacije komikov, ki rad pove, zakaj je v Sloveniji težko in zakaj je lepo biti čefur, pri tem pa s svojim balkanskim stilom in rosno mladostjo očara predvsem ženski del publike. Je zagrizen oboževalec Vida Valiča, še bolj pa deklet ki krožijo okoli njega. Zaradi njegove simpatične osebnosti so ga vzljubili številni stand-up komiki in tudi publika. Stefan se danes lahko pohvali s preko 150 nastopi, naredil je dva One Man Showa, posnel nekaj 10 skečev in igral v številnih videospotih. 16.1.2014 je zmagal na tekmovanju Stand-up komik leta in s tem vpisal novo lovoriko in postavil mejnik v svojem delovanju kot komik.

gallery/kocman_3

tanja kocman

gallery/tin_1

tin vodopivec

Tin je gonilna sila lepega števila različnih zabavnih projektov, eden izmed idejni očetov Festivala Panč, njegova neizmerna delovna energija ter neškodljiv humor pa mu odpirata vrata v številne še neodkrite svetove zabavljaštva. Z Borisom Kobalom je navdušil Slovence s predstavo Staro za novo, pred kratkim pa je dokončal stand up turnejo preko sedmih držav, kjer je nastopal v sedmih različnih jezikih. Predstavil se nam je že z kar nekaj one man show-i, najbolj aktualna trenutno pa je predstava PETI ELEMENT, s katero potuje po celotni Sloveniji.

gallery/kuzman_3

uroš kuzman

Je zaposlen kot asistent na Fakulteto za matematiko in fiziko. Na stand up odre je prvič stopil jeseni 2010 kot učenec Akademije Panč, nato pa hitro začel nabirati kilometrino. Danes ima za seboj že več kot 200 nastopov, v vitrini visita tudi nagrada "stand up komik leta 2012" in "druga nagrada publike na Festivalu Lent". Kot doktor matematike velja za najbolj izobraženega komika v Sloveniji in se kot tak loteva tudi tem, ki jih redkeje slišimo v tej zvrsti! Lahko se pohvali z zelo uspešno predstavo Uroš Kuzman mlajši, ki so je lani pripravil v spomin na smrt svojega očeta. 

gallery/zan papic

žan papič

Žan prihaja iz Krasa. Če ne veste, kaj to pomeni, ne poznate nobenega Kraševca. Je oseba, ki bi ga z eno roko božali, z drugo pa mu delili klofute, ker si oboje istočasno zasluži. Po odpravi v Avstralijo se je vrnil še bolj nabrit, kot prej. Včasih je tekal za žogo brez razloga, kot pes, a se je nekega dne vprašal zakaj in nehal. Prijatelj Srečka Kosovela, dvojnik Sylvestra Stalloneja, bivši nogometaš, občasni filozof, ki med "razmišljanjem" doživlja kratke stike med levim in desnim polom možganov, je razumljiv in smešen samo na odru.

Naši komiki

Hitra predstavitev naših komikov. Nekateri so stari mački, spet drugi pa še čisto sveže zelene barve. Če vas zanima kaj več o posameznih komikih ali pa bi jih želeli najeti, se za podrobnejše informacije lahko obrnete na tesky@cehzasmeh.si ali pa pokličete na +386 40 665 576.